K1 i Boks

Anthony Joshua videoporukom poručuje da odustajanje nije opcija: ‘Pogledajte što sam ostvario u zadnjih 11 godina...‘

Joshua vs. Duobis

 ADRIAN DENNIS Afp
Britanski boksač smatra da još ima toga za ponuditi

Anthony Joshua i dalje ima planove koje ga u njegovoj glavi - vraćaju na tron.

Britanska boksačka zvijezda nije uspjela u svom posljednjem pokušaju protiv sunarodnjaka Daniela Duboisa prošle subote. Bio je to težak poraz za Joshuu, koji je većinu meča proveo u podređenoj poziciji, prije nego što ga je Dubois poslao na pod u petoj rundi, pred rasprodanim Wembleyjem u Londonu. Joshua je pokušao ponovno osvojiti pojas u teškoj kategoriji, prvi put nakon 2021., no Dubois je obranio svoj IBF naslov i ostvario najveću pobjedu u karijeri.

U ponedjeljak, Joshua je objavio izjavu na društvenim mrežama, zahvaljujući svojim navijačima i obećavši da će nastaviti svoj put prema vrhu.

"Da, znam da smo podbacili, ali moramo gledati sve pozitivne strane," izjavio je Joshua. "To je stav i perspektiva koju moramo imati, pozitivan stav. Uvijek. Pogledajte što smo postigli u 11 godina, to je fenomenalno, i želim zahvaliti svakome tko je bio uz mene. Kakvo ludo putovanje."

"Ali znate koji je problem? Još nije gotovo. Uspjeli smo jednom, uspjeli smo dvaput. Učiniti to treći put nije lako, ali vjerujem da je to nešto što mogu postići. Radi se o pravim koracima naprijed, napornom radu, dokazivanju, i to mora doći odavde (srca) više nego išta drugo. Ne može doći od vanjskih glasova ili utjecaja, mora doći odavde, i prošao je tek jedan dan, ali kad sjednem i razmislim, znam da imam puno toga. Znam da imam puno toga."

Joshua, koji u listopadu puni 35 godina, zabilježio je četiri uzastopne pobjede kako bi se oporavio od dva poraza od Oleksandra Usyka. Nakon pobjeda nad veteranima Otto Wallinom i Robertom Heleniusom, zapanjio je nokautom bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua. Impresivan nastup protiv Duboisa mogao je otvoriti put za dugo očekivani meč s Tysonom Furyjem.

Fury trenutno priprema revanš s Usykom 21. prosinca, nakon što je u svibnju ove godine izgubio od ukrajinske zvijezde. Još uvijek nije jasno kojim putem Joshua mora ići kako bi osigurao meč protiv jednog od svojih teškaških rivala, no čini se da je spreman uložiti potreban trud.

"Zavežite pojaseve, jer duboko, duboko, duboko ovdje unutra, znam da imamo još puno toga za ponuditi i još puno toga za donijeti u ovaj sport," zaključio je Joshua. "Neka ovo putovanje traje još dugo."

Linker
23. rujan 2024 17:07