LJETNI ZAGREB

Samo u posljednja dva tjedna u Zagrebu su otvorena tri nova lokala, evo koji su to i što nude

Dok je grad napola prazan, ugostitelji su iskoristili priliku za lagano uhodavanje pa su tako otvorena dva nova restorana i jedan kafić s posebnim fokusom na specialty kavu

Da Zagreb ni ljeti ne spava, dokaz je nekoliko nedavnih novih otvorenja. Omiljeni azijski restoran mnogih Zagrepčana tako je prošlog tjedna otvoren na još jednoj lokaciji, zatim je u centru grada, na dobro poznatoj adresi otvoren sasvim novi i drugačiji fast food restoran, a na adresi na kojoj se dosad izmijenilo već nekoliko koncepata, ovih je dana otvoren i novi lokal posvećen dobroj kavi. U nastavku donosimo sve detalje.

NOVI TORI ZA ONE BLIŽE CENTRU

Chef Vid Nikolić prošlog je tjedna otvorio još jedan Tori Streetfood, drugu ispostavu svog vrlo uspješnog restorana azijske hrane. Prva se nalazi u Španskom i mnogi upravo Tori smatraju najboljim azijskim restoranom u gradu, a druga, nova, u Trnju, točnije na adresi Zelinska ulica 7. Novi prostor je manji, ima tek tri sjedeća mjesta unutar restorana i tri na terasi te je više zamišljen kao take-out. Hrana se može naručiti putem službenog weba ili dostavnih servisa.

image
Privatna arhiva

A što naručiti? Njihovi klasici kao što su gyoze, lobster buns, katsu piletina, kung pao i Korean fried chicken, dan dan rezanci i poke zdjele uvijek su više nego dobar odabir. Cijene se kreću od 8 do 13 eura po jelu, porcije su dovoljno velike i zasitne i Tori je svakako jedno od mjesta koje, ako volite azijsku hranu, ne treba zaobilaziti. Više informacija potražite ovdje.

image
Tori Streetfood Instagram/

NOVI KONCEPT NA STAROJ ADRESI

Na dobro poznatoj adresi u centru grada, u Preradovićevoj na broju 13, tamo gdje je donedavno bio Burgeraj, otvoren je novi restoran Kokoš&sendviči. Kako im i samo ime govori, nude samo sendviče s piletinom, i to pripremljenom na nekoliko načina - klasično pohanu, u cornflakes pohu i u tempuri od piva.

image
Privatna Arhiva/

Osim sendviča, ovdje možete svratiti i na chicken stripse, a uz sendviče i zasebno nude i krumpiriće. Kokoš&sendviči otvoreni su manje od tjedan dana, a o ovom se restoranu u gradu već naveliko govori pa, ako ste ljubitelji pohane piletine, svakako svratite provjeriti što to nude. Cijene se kreću od 6 do 12 eura. Više informacija potražite ovdje.

image
Privatna Arhiva/

NOVO MJESTO ZA KAVU

Na mjestu gdje posljednjih godina baš niti jedan koncept nije uspio (a bilo ih je, od Blok Bara, pa L‘erotic Gin House, Noelov bar, Cicchetteria...), sreću je odlučila okušati ekipa koja stoji iza novog kafića Fika Coffee Roasters. Fokusirani su, dakle, na specialty kave, kojih na meniju imaju 10-ak, a pohvalili su se i dobrim izborom craft alkoholnih pića. Drže tako džinove i piva, votku, tekilu, čak i whiskey, a za one koji ne konzumiraju alkohol, dobra opcija ovdje je osvježavajuća kombucha.

Mali kvartovski lokal tako je postao mjesto sa zbilja dobrom ponudom pića pa se nadamo da će se na ovoj adresi ipak zadržati dulje od svojih prethodnika.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:05