Ovog vikenda odlučili smo se uputiti na Trešnjevku i istražiti jednu relativno novu pizzeriju koja je otvorena 2021. godine – Boccone Pizza & Bar, smještenu u Nehajskoj ulici 12, svega jednu tramvajsku stanicu od Trešnjevačkog trga. Riječ je o simpatičnom lokalu podijeljenom u dvije prostorije; mi smo svoj stol dobili u drugoj prostoriji, na kojoj su već bile postavljene blagdanske dekoracije, uključujući i lijepo božićno drvce.
U pizzeriju smo stigli oko 14 sati i zatekli je gotovo popunjenu – očito je već stekla vjernu publiku. Čim smo sjeli, odlučili smo prvo zaviriti u kartu pića. Odabrali smo točeni Pilsner Urquell i njihov domaći ledeni čaj. Moramo napomenuti da imaju lijep izbor piva, njih desetak te osam vina u buteljama, a šest vina nude i na čaše, što je vrlo korektno.
Ponuda pizza podijeljena je na dva dijela – gurmanske i klasične, a uz to na meniju se nalaze i topli sendviči te lazanje. Nedavno su uveli i poseban dio “Okusi Hrvatske” s četiri pizze nazvane po našim rijekama, za koje, kako nam je srdačni konobar ispričao, nabavljaju namirnice od malih hrvatskih proizvođača. Ta nas je priča zaintrigirala pa smo uz jednu klasičnu naručili i pizzu Dunav, koja simbolizira Slavoniju.
Pizze smo čekali otprilike dvadeset minuta, što nam uopće nije smetalo s obzirom na to da je restoran bio pun, a atmosfera bila vrlo ugodna. Kad su pizze napokon stigle, odmah smo primijetili da koriste semolinu za razvlačenje tijesta, baš kao što smo nedavno pisali u prošlom izdanju kvartovske pizze pa korica ima onu posebno hrskavu teksturu koju mnogi vole.
Samo tijesto je prozračno i lagano, s lijepo napuhanim i prozračnim rubom, a vizualno su pizze bile vrlo privlačne. Funghi nije razočarala: količina gljiva bila je idealna pa pizza nije bila vodenasta, a pelat se istaknuo sočnošću i odličnom teksturom.
Na pizzi Dunav posebno nas je oduševio vrhunski odabir sastojaka: uz sočan pelat, mozzarelu fior di latte, domaći blago pikantni kulen, pečenu crvenu papriku i svježi kravlji sir s dimljenom paprikom i češnjakom, okus se pretvorio u izvrsnu kombinaciju blage pikantnosti i slasne kremaste note. Kulen je bio sjajno hrskav i pošteno slan, dok je kravlji sir donio onaj fini kontrast i svježinu. Kalamata masline, koje su se našle i na jednoj i na drugoj pizzi, također su bile vrlo ukusne.
Konobar nam je otkrio kako planiraju proširiti ponudu “Okusa Hrvatske” i ubaciti još domaćih namirnica, samo traže prave proizvođače koji mogu ispuniti njihove standarde kvalitete. Što se cijena tiče, kreću se od 7,5 eura za vrlo pristupačnu Margaritu do 15 eura za najskuplje pizze koje predstavljaju hrvatske regije. To se, uzevši u obzir kvalitetu sastojaka i porcije, čini sasvim opravdanim.
Moramo pohvaliti i konobara koji nas je posluživao – bio je izrazito ljubazan i spremno odgovarao na sva naša pitanja, a upravo takvi detalji ostavljaju najbolji dojam na goste. Jedina manja zamjerka, uz to da bi trebali poraditi na vegetarijanskim opcijama, jest činjenica da su tanjuri na kojima poslužuju pizze blago uzdignuti. Zbog toga rezanje pizze ponekad zna biti nezgodno i uzdrmati stol, pogotovo ako malo jače pritisnete nož. No, to je doista tek sitnica koja ne narušava značajno sveukupno pozitivno iskustvo.
Ukratko, iz Boccone Pizza & Bara otišli smo siti, zadovoljni i s osmijehom na licu. Zahvaljujući toplom ambijentu, vrsnom servisu i izvrsnim pizzama, cijelo iskustvo bilo je baš onakvo kakvo želite doživjeti kad izađete na ručak ili večeru s obitelji ili prijateljima. Definitivno planiramo doći ponovno i isprobati i ostale pizze s jelovnika. Toplo preporučujemo svima koji se nađu u blizini Trešnjevke da daju šansu ovom skrivenom dragulju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....