IDEMO U CRIKVENICU

Mjesec plave ribe otvara cooking show chefa Hrvoja Zirojevića, donosimo detalje bogatog programa

Početak jeseni odlična je prilika za rekreaciju, degustaciju specijaliteta od plave ribe i upoznavanje najboljega što vinogradi Kvarnera i hrvatskih vinskih regija nude.

Ribarstvo je stoljećima bilo jedno od glavnih zanimanja Crikveničana, a generacije ribara su kroz svakodnevnu tešku borbu za preživljavanje usavršavale svoja znanja i vještine pa ne čudi stoga da su crikvenički ribari već od 18. stoljeća bili iskusni i poznati majstori u lovu na plavu ribu, ali i ostale ribe. Pod motom ‘I plav i zdrav‘ 20. rujna počinje Mjesec plave ribe tijekom kojeg će se u Crikvenici spojiti ljubav prema moru, tradiciji i suvremenosti.

image
Press/

Manifestacija je u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i brojnih partnera u projektu, koji je u svojim počecima zamišljen kao "tjedan", ali zbog velikog interesa i sadržaja koji se želi pokazati, "tjedan" je postao "mjesec". Ovogodišnji "Mjesec plave ribe" održava se od 20. rujna do 20. listopada, a vezan je za projekt "Cesta plave ribe", u sklopu kojega ugostiteljski objekti na ovoj rivijeri tijekom cijele godine u ponudi imaju specijalitete od plave ribe.

image
Press/

U petak, 20. rujna, od 18:00 sati u centru Crikvenice predviđeno je otvaranje „Mjeseca plave ribe“ uz cooking show chefa Hrvoja Zirojevića, posebnu ponudu jela od plave ribe, vinske kantune te ukusne koktele. Voditelji koji će nas voditi kroz ovaj zanimljivi sadržaj sva tri dana bit će Domagoj Jakopović - Ribafish i Gracian Čop. U večernjim satima slijedi zabavno-glazbeni program uz Klapu Cambi.

image
Press/

Subota, 21. rujna, donosi nam pravu morsku atrakciju - dolazak ribarskog broda u crikveničku luku sa zvijezdom cooking showa, velikom tunom, koju će japanski sushi majstor obraditi, a chef Dražen Mihajlović ("Jadran Hotels & Camps") će pripremiti ukusne gastro delicije od nje. Osim posebne ponude jela od plave ribe, koktela i vinskih kantuna, ovu večer će nam uljepšati i Tedi Spalato svojim glazbenim uspješnicama.

image
Press/

Nedjelja, 22. rujna, rezervirana je za cooking show chefa Nikole Udovičića (Restoran "Burin"), posebnu ponudu jela od plave ribe, prigodne koktele i vinske kantune. Rasplesat će nas glazbeni sastav "Vigor".

image
Press/

Sva tri dana najmlađi mogu uživati u programu namijenjenom njima - radionice, predstava, animacije, crikvenički memory...

CRIKVENICA FOOD & WINE WALK

Prava eno-gastro-outdoor poslastica održat će se premijerno 28. rujna duž cijele Rivijere Crikvenica! "Crikvenica Food & Wine Walk" vodi vas na jedinstvenu hedonističku rutu od Jadranova do Selca. A više o prijavi saznajte OVDJE.

U sklopu ovoga "najplavijeg" mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su: "Karoca", "Trabakul", "Burin", restorani hotela "Crikvenica", "Esplanade", "Aminess Younique Narrivi" i "Miramare" u Crikvenici, u Dramlju "Domino", a u Selcu "Ulika" i restoran Hotela "Marina". Na kraju mjeseca, točnije 29. rujna od 14 sati u Bar & Restaurant "Terraca" u Dramlju delicijama od plave ribe posjetitelje će razmaziti chefovi Mario Mandarić i Dino Matejčić uz glazbenu kulisu sastava "Splash".

image
Press/

Tijekom ove manifestacije dva će restorana na Rivijeri Crikvenica svojom eno-gastro ponudom tijekom svojih ekskluzivnih večera ispričati "ljubavnu priču" o plavoj ribi i vinu.

Rezervirajte svoje mjesto 4. listopada u restoranu Hotela Esplanad“ kad će sommelierka Lucija Matijević pokazati kako se sljubljuju riblji specijaliteti s vinima. Drugi domaćin ekskluzivne večere bit će Restoran Burin 11. listopada, sa sommelierkom Ines Matić Matešković. Obje večere počinju u 19 sati, a podatke za rezervaciju ćete pronaći u detaljnom programu 12. Mjeseca plave ribe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 05:20