Volite kuhati i učiti?

Kako se radi sushi, a kako prava blagdanska gozba? Najavljena nova serija radionica s poznatim hrvatskim chefovima

Zagreb će ove jeseni i zime ponovno mirisati na kulinarsku kreativnost, Udruga Chef kuha doma priprema novi ciklus radionica koje spajaju strast prema hrani, učenje i zajedništvo za istim stolom.

Udruga Chef kuha doma, poznata po svojem humanitarnom djelovanju i promicanju kulinarske kulture, s ponosom najavljuje novi ciklus kulinarskih radionica koji će se održavati tijekom studenoga i prosinca. Ovaj bogat i raznolik program okuplja poznate chefove i gastronomske stručnjake, a namijenjen je svima koji vole istraživati okuse, učiti nove tehnike i uživati u zajedničkom kuhanju u opuštenoj, inspirativnoj atmosferi.

image
Berislava Picek/Cropix

Ciklus radionica započinje 11. studenoga uz Ivana Juga i tim Soho sushija, koji će polaznike uvesti u svijet sakea i sushija, otkrivajući tajne savršene ravnoteže između riže, ribe i japanskih začina. Nekoliko dana kasnije, 21. studenoga, Davor Kalvi će kroz radionicu "Mirisi i okusi čaja" predstaviti čaroban svijet čajeva, od tradicionalnih priprema do modernih načina serviranja i sljubljivanja s hranom.

image
Ivan Leko/Express Bar

U subotu, 25. studenoga, na redu je radionica "Mali alati, veliki chef", koju zajednički vode članovi udruge Chef kuha doma i tim Sol&papar. Sudionici će naučiti kako jednostavni kuhinjski alati, uz dozu kreativnosti, mogu postati ključni u stvaranju velikih kulinarskih čuda.

image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Program se nastavlja u prosincu, kada će Matija Bregeš 5. prosinca donijeti pravu "Božićnu čaroliju na tanjuru", kroz radionicu posvećenu blagdanskim jelima koja spajaju tradiciju i suvremene gastronomske trendove. Samo nekoliko dana kasnije, 9. prosinca, Tibor Valinčić će otkriti kako kreirati jelo od nule, vodeći polaznike kroz cijeli proces – od ideje do gotovog, skladnog tanjura.

image
Tomislav Kristo /Cropix

Ciklus će kulminirati 19. prosinca uz Mariju Pršu i radionicu "Slatka čarolija Božića", posvećenu izradi slastica koje u sebi nose duh blagdana, mirise cimeta, vanilije i djetinjeg veselja.

image
Marko Todorov/Cropix/Cropix
image
/Marija Prša

Sve radionice održavaju se u prostoru Workshopa, na adresi Henrika Degena 2, u Zagrebu, u organizaciji udruge Chef kuha doma. Broj mjesta je ograničen kako bi svaki sudionik imao priliku aktivno sudjelovati, učiti izravno od stručnjaka i uživati u iskustvu zajedničkog kuhanja. Više informacija saznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:35