POVRATAK U ZAGREB

Gdje za vikend? Možda na gastro izlet izvan grada ili jedan od omiljenih festivala u gradu, imamo dobre ideje

Ako ste se tek vratili u grad, ne tugujte, jer kraj ljeta u Zagrebu (ali i izvan) prepun je događanja koja bi vam se mogla svidjeti

Razmišljate li ovog vikenda o odlasku izvan grada, na kakav kratki izlet, ili samo tražite mjesto s dobrom atmosferom, zanimljivim programom i, naravno, slasnim zalogajima, nastavite čitati. U nastavku vam, naime, donosimo popis s nekoliko fora događanja koja se ovih dana održavaju u Zagrebu i okolici. I odmah napominjemo, ništa nije udaljeno više od sat vremena vožnje od samog centra tako da nećete potrošiti previše vremena na putovanje, a to je, dobro znamo, uvijek veliki plus kada se na izlet zaputimo gladni.

ŠTO SE ZBIVA U GRADU?

U Zagrebu se ovih dana održavaju čak dva zanimljiva gastro festivala, to su Palačinka Fest i Food Film Festival. U pitanju su, zapravo, dva totalno različita koncepta, ali spaja ih ono najvažnije - hrana.

Palačinka Fest održava se u RougeMarin parku, na adresi Folnegovićeva 10, i tamo vas čeka, što drugo, nego nekoliko različitih vrsta palačinki. Od slanih s krumpirom i, primjerice, lećom ili puno dobrog sira, do onih slatkih s pistacijom, punjenih tiramisu kremom, zatim crepe Suzette ili onih nostalgičnih s kakaom i šlagom, pa sve do čipkastih i Crème Brûlée palačinki. Cijene se kreću od 2,50 do 4 eura po komadu i, vjerujemo, ovdje će svatko pronaći nešto za sebe. Osim palačinki, u RougeMarin parku ovih dana možete uživati i u koktelima, a više o svemu možete čitati i u Nedjeljnom Jutarnjem.

image
Patricia Jerković

Food Film Festival ove se godine održava u parku dr. Franje Tuđmana i svaki dan donosi projekcije filmova i zanimljiv program. Na dekici na prostranoj livadi, sa slušalicama na ušima, tako možete gledati klasike kao što je, primjerice, Casablanca, ali i novija ostvarenja poput "Poor Things‘, a sve to dok grickate slasne ćevape, tacose, burgere i krumpiriće ili neku drugu poslasticu s tamošnjih kućica. Više informacija čeka vas ovdje i ovdje.

image
Ustupljena fotografija

MALO IZVAN GRADA SPREMA SE BBQ SPEKTAKL

U slučaju da ste ljubitelj BBQ mesnih delicija, tada je odlazak u Svetu Nedelju za vas ovog vikenda obavezna stvar. Tamo, naime, braća Nekić (poznati po svojim slasnim specijalitetima iz food trucka) pripremaju nadaleko poznate pulled pork sendviče i druge BBQ zalogaje, Duje Pisac priprema i besplatno dijeli ćevape, a peku se i druge fine stvari. Osim toga, Karlo Ferenčak miksa koktele pa, ako i niste previše gladni (u što sumnjamo), ovdje možete svratiti i na čašu osvježavajućih pića jednog od naših najboljih barmena. Više informacija o BBQ Weekendu čeka vas ovdje.

image
Salty Business
image
Arhiva Nekić Trucks i Arhiva TZG Sveta Nedelja
image
Salty Business

JOŠ TRAJE I ŠPANCIRFEST

Kako smo pisali prošlog vikenda, Špancirfest u Varaždinu uvijek je dobra ideja. Ovdje vas, osim malih, ali jako talentiranih umjetnika i uličnih izvođača, čekaju i Burger Festival te Vinski grad, dva festivala koja, ako na Špancirfest svratite gladni i žedni, jednostavno morate posjetiti. Više o svemu možete čitati ovdje, gdje vas čeka i detaljni vodič s mjestima za uživanje u dobroj hrani u Varaždinu, ali i okolici.

image
Ustupljena fotografija
image
Mario Knor
image
Sandro Sklepić
image
Artistic Studio Bjelovar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 23:41