Na obiteljskom imanju Korak, već godinama raste jedna od najprepoznatljivijih hrvatskih gastro priča. Uz uspješnu vinariju, ovdje se smjestio i luksuzni restoran obitelji Korak, mjesto koje gurmani i znalci već dugo svrstavaju među nezaobilazna u zemlji.
Potvrda toga stigla je i kroz projekt 50 Best Discovery. Bernard Korak svoju je preporuku podijelio u video snimci objavljenoj na njihovim društvenim mrežama, nastaloj u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.
NEISPRIČANA PRIČA O BERNARDU KORAKU
Koncept je jednostavan, ali sjajan: kroz putovanje Hrvatskom, svaki vrhunski kuhar kojeg ekipa upozna imenuje sljedeće mjesto koje vrijedi posjetiti. Tako se stvara svojevrstan lanac vrhunskih restorana i autentičnih adresa koje vrijedi dodati na gastronomsku kartu.
A koje bi Bernard Korak preporučio?
Za najbolji restoran u Zagrebu, njegov je odgovor jasan - Bekal. Mali, drugačiji i iznimno kreativan, Bekal na vrlo sofisticiran način interpretira hrvatsku kuhinju. To je mjesto koje ostavlja dojam već pri prvom dolasku, posebno onima koji traže kombinaciju tradicije i suvremenog pristupa.
Kad temperature padnu i poželite tanjur koji grije jednako kao atmosfera, Korak savjetuje odlazak u Gabrek 1929 u Samoboru. Ovaj poznati samoborski klasik prepoznatljiv je po divljim gljivama i tradicionalnim okusima, stvarajući jelovnik koji najbolje pokazuje čar sezone i domaće namirnice.
U hladnijim mjesecima Gabrek je gotovo ritual, toplo, jednostavno i beskompromisno ukusno.
Na pitanje koji je najbolji restoran u Hrvatskoj, Korak je jasan: "Pelegrini, predivan restoran u Šibeniku, koji poslužuje veoma zanimljive interpretacije dalmatinske kuhinje."
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....