Dobra hrana voli: The Way We Ate

Zamislite dva bradata njujorčanina od kojih jedan ima šarenu tetovažu Julije Child preko cijele nadlaktice, a obojica zajedno imaju sva moguća izdanja magazina Gourmet koja su ikad izašla. Jeste?

Noah Fecks i Paul Wagtouicz fotografi su iz New Yorka koji imaju nešto zajedničko: želju da u svojoj kuhinjici u East Villageu skuhaju i fotografiraju neke od najboljih recepata iz 20. stoljeća.

Svakog tjedna biraju i pripremaju dva do pet sezonskih recepata iz nekog izdanja magazina Gourmet. Uz njih objavljuju svoje fotografije tih jela te reklame koje im u odabranom Gourmetu najviše zapnu za oko. Često dodaju i malo povijesnog konteksta, ali i svojih dojmova. Stavljaju naglasak na kvalitetne sastojke i namjeravaju obraditi svih 815 izdanja.

Poučno, zabavno i slasno – to su prepoznali i urednici izdavačke kuće Touchstone pa ujesen 2013. izlazi i kuharica koja će imati sličnu misao vodilju: amerilku kuhinju 20. stoljeća.

Pogledajte što Noah i Paul imaju za reći o svom projektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:46