![23954051](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/27/k_23954051_640.jpg)
Paše uz bilo koju grickalicu, a uz njega će gledanje svakog filma biti još bolje!
Trebat će vam:
2 patlidžana 100 g tahini paste 2 režnja češnjaka 2 žlice soka limuna 2 žlice maslinova ulja 1 žlica ajvara sol sjeckani peršin 50 ml jogurta |
![Eggplant baba ganoush with flat bread and herbs](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/10/16/iStock-516408377.jpg)
Priprema:
Patlidžane operite, malo probodite vilicom i zamotajte u foliju te stavite na pleh za pečenje. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva. Kad su patlidžani omekšali izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade, a zatim im odstranite kožu i koštice. Meso pomiješajte s limunovim sokom, češnjakom, tahini pastom, ajvarom i maslinovim uljem. Sve pomiješajte i usitnite u kuhinjskom blenderu. Na kraju posolite i dodajte peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....