S ISTOKA

UMACI ZA VAŠE GRICKALICE: Baba ganoush dip od pečenih patlidžana, ajvara i tahini paste

Priča s patlidžanima i ajvarom koja pršti od okusa!
 Getty Images/iStockphoto

Paše uz bilo koju grickalicu, a uz njega će gledanje svakog filma biti još bolje!

Trebat će vam:

2 patlidžana
100 g tahini paste
2 režnja češnjaka
2 žlice soka limuna
2 žlice maslinova ulja
1 žlica ajvara
sol
sjeckani peršin
50 ml jogurta

Eggplant baba ganoush with flat bread and herbs
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Patlidžane operite, malo probodite vilicom i zamotajte u foliju te stavite na pleh za pečenje. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva. Kad su patlidžani omekšali izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade, a zatim im odstranite kožu i koštice. Meso pomiješajte s limunovim sokom, češnjakom, tahini pastom, ajvarom i maslinovim uljem. Sve pomiješajte i usitnite u kuhinjskom blenderu. Na kraju posolite i dodajte peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 11:23