Nakon dvije godine u kojima su Dobri restorani zbog pandemijskog lockdowna počinjali tek uoči ljeta, pa je do izbora ocijenjeno 60-ak restorana, napokon u novoj, jedanaestoj sezoni, s objavljivanjem recenzija počinjemo već u veljači. To bi trebalo značiti, ako ne bude nikakvih iznenađenja, da ćemo napokon dobiti opširniju sliku naše restoranske scene i možda otkriti novu zvijezdu koja još nije imala prilike pomoliti glavu i pokazati što zna. Također, imat ćemo priliku najzanimljivije restorane provjeriti više puta, kako bismo stekli najbolji uvid u sezonalnost, i o nagradama odlučili što je moguće objektivnije.
Najpoznatiji hrvatski gastronomski izbor Dobri restorani već, evo, više od desetljeća promovira najbolje od hrvatske restoranske scene. Pravila smo brusili i prilagođavali u hodu, no postojeće kategorije u kojima dodjeljujemo priznanja za najbolje i dalje su, već četvrtu godinu, iste: Tradicionalni restoran, Restoran visoke kuhinje, Hotelski restoran visoke kategorije i Urbana kreativna kuhinja (bistro, street food i etnička kuhinja). Svaki od njih ocjenjivat ćemo prema četiri ključna kriterija: hrana, usluga, ambijent i vrijednost za novac.
Uz to, proglasit ćemo Chefa godine, dodijeliti nagradu "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa u usponu, i nagradu Prijatelj vina za restoran s najboljom ponudom vina. Nadamo se da ćemo uspjeti, kao i dosad, pobuditi motivaciju za izvrsnom kvalitetom i zdravu konkurenciju, ali i potaknuti nove hrabre iskorake u gastronomskoj kreaciji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....