DOBRA HRANA U KUHINJI

ZVIJEZDA RUČKOVA I VELIKIH OBJEDA: Pet jela koja trebate pripremiti prije nego vam krumpir počne klijati!

 Biljana Gaurina / Hanza Media
Namirnica koja je zvijezda stolova nedjeljnih ručkova i velikih objeda na pet neodoljivih načina!

Krumpir, namirnica koja je zvijezda stolova nedjeljnih ručkova i velikih objeda. Savršena je pratnja pečenom mesu, povrću na žaru, a ukusan je i sam. U našoj tradiciji gotovo svaki obrok prati i krumpir pripremljen na različite načine pa ni ne čudi što su mnogi od nas svoje smočnice, tavane i podrume napunili vrećama krumpira koji samo što nije krenuo klijati. Podsjetimo se, krumpir je najbolje čuvati na tamnom i hladnom mjestu - idealno na temperaturi od 10 stupnjeva Celzijevih. Podrum je u tom slučaju idealan. Ali ako nemate podrum, zapamtite, nemojte ga držati na otvorenom, trebao bi biti što dalje od izvora svjetla. Također, krumpir može proklijati čak i ako je pravilno skladišten. Ako je to slučaj, onda ga pogledajte izbliza i ako je smežuran i mekan, s klicama, više se ne bi smio konzumirati. No, ako je još uvijek tvrd i ima jednu do dvije klice, možete ga nastaviti koristiti. Klice obavezno uklonite, a zeleni dio oko njih također velikodušno uklonite zajedno s korom. Nakon inspekcije, kuhanje!

Rolada s krumpirom i porilukom

Odlično uz čašu dobro ohlađenog vina, bilo "crnjaka" bilo nekog bijelog vina, a možete je ponijeti i sutradan na posao i razveseliti kolege

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Pikantna piletina s kuhanim krumpirom

Zaboravite na dostavu, pripremite sami svoju pikantnu piletinu!

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Prženi krumpirići s ljutim umakom

Svi ih volimo i često radimo. Nisu baš najzdravija stvar na svijetu, ali tu i tamo si smijemo priuštiti pokoji takav užitak.

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Pizza s krumpirom i mozzarellom

Ovo je zaista posebna pitta!

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Zapečeni krumpir s blitvom i feta sirom

Jelo iz pećnice koje ćete ludo zavoljeti!

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 09:43