Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g očišćenih i prokuhanih junećih tripica
- 250 g suhog svinjskog mesa
- 1 veliki poriluk
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice slatke crvene paprike
- 2 srednje velika krumpira
- 100 ml pasiranih rajčica
- 1 žlica koncentrata rajčice razmućenog u mlakoj vodi
- 250 g smrznutog ili svježeg graška
- 1 žlica kvasine (ili jabučnog octa)
- 1,5 žlica svinjske masti (ili 2-3 žlice ulja)
- sol i papar
Priprema
Suho meso kuhati dok ne omekša. Poriluk narežite na sitne komade pa propirjajte na masnoći s peršinom. Dodajte nasjeckani češnjak, malo krupne soli i krumpir narezan na komadiće. Promiješajte pa dodajte tripice. Dolijte vodu u kojoj se kuhalo suho meso. Pustite da zakuha pa dodajte crvenu papriku, pasirane rajčice i malo kvasine. Kuhajte pola sata. Dodajte grašak, suho meso i kuhajte još pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....