![36185561](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/13/k_36185561_640.jpg)
Nekako nam odmah počnu curiti sline kada vidimo onu zlatno žutu koricu i intenzivno zapečene rubove. Kao da nas jelo vuče da ga jedemo odmah iz protvana. Želimo da hrana u vama uvijek pobuđuje ovakve osjećaje, zato smo za vas pripremili 10 recepata iz pećnice koje ćete željeti raditi uvijek i iznova!
Srdele iz pećnice
Srdela je često nepravedno zanemarivana. Ova jeftina plava riba je najbolja pripremljena na najjednostavnije načine, a nema jednostavnije od pripreme u pećnici.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/srdele.jpg)
Pečeni krumpir i tikvice
Savršena kombinacija!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/tikvice.jpg)
Marinirana pileća krilca iz pećnice
Ljutinu pilećih krilca sami regulirajte, slobodno ih malo zaljutite ako se osjećate pomalo avanturistički!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/pileća krilca.jpg)
Punjena cikorija
Nema nam draže nego kada možemo puniti povrće!
![Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/cikorija.jpg)
Zapečeni grah
Da ne morate stajati za štednjakom i stalno ga miješati.
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/grah.jpg)
Bakalar iz pećnice
A zašto ribu ne biste jeli svaki dan?
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/bakalar.jpg)
Parmigiana od patlidžana
Jednostavni temeljni recept koji će lako svaki ljubitelj obogaćivati po svom nahođenju.
![eggplant parmigiana in ceramic pan gray background](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/iStock_27204784_XXLARGE_1.jpg)
Zapečeni krumpir s gljivama
Sezona gljiva je započela!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/gljive_1.jpg)
Zapečeni oslić s cherry rajčicama
Oslić uvijek doživljavamo kao pomalo dosadnu ribu, ali oslić je sve samo ne dosadna riba!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/12/oslić.jpg)
Zapečena tjestenina s kozicama
Recept za brzinsku tjesteninu koji štede na vremenu, ali ne i na okusu!
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/12/13/kozice.jpg)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....