Recept za zapamtiti

Zasitili ste se piletine na klasičan način? Isprobajte je s grahom, rižom i sirom iz iste tave

 Rudisill/Getty Images
Ili je pečemo, ili je pohamo, ili je dodajemo u juhu, no piletina se može napraviti na drugačiji način i kombinirati s više namirnica

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 4

Sastojci:

  • 400 g piletine
  • 100 g cheddar sira
  • 1 luk
  • 1 konzerva graha
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 2 šake riže
  • 1 žličica čilija
  • 1 žličica crvene dimljene ili obične mljevene paprike
  • sol i papar
image
Rudisill/Getty Images

Priprema:

Piletinu skuhajte u juhi ili ispecite u pećnici. Natrgajte je na komadiće.

U većoj tavi koja može u pećnicu najprije na ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i dvije šake riže koju ste najprije isprali. Pirjajte dok riža ne postane staklasta.

Dodajte začine i zalijte temeljcem ili vodom. Tekućinu dodajte postepeno, tek kad riža sve popije. Pustite da se kuha dok riža gotovo u potpunosti nije kuhana.

Sada ubacite piletinu i isprani grah iz konzerve. Dobro promiješajte i pospite ribanim cheddar sirom i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 12:08