HRSKAVO I KREMASTO

Zapečenoj tjestenini dodajte hrskavi posip od starog kruha, peršina i češnjaka

 Lauripatterson
Klasičnoj tjestenini sa sirom dodali smo hrskavi dodatak od tek nekoliko sastojaka koje zasigurno već imate u svojoj kuhinji

Trebat će vam:

400 g tjestenine

20 g brašna

40 g maslaca

500 ml mlijeka

250 g ribanog sira

100 g starog kruha

2 režnja češnjaka

2 žlice svježeg peršina

1 žličica muškatnog oraščića

maslac za premazivanje posude za pečenje

sol, papar

Priprema:

Najprije stavite kuhati tjesteninu i kuhajte je do pola preporučenog vremena. Na dobro zagrijanoj tavi otopite maslac pa dodajte brašno. Dobro promiješajte kako biste dobili pastu, a zatim polako dodajte i toplo mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom. Kuhajte dok ne dobijete gusti umak, začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom, a zatim dodajte i polovicu ribanog sira. Dobro promiješajte. U umak dodajte do pola skuhanu tjesteninu i sve dobro promiješajte. Posudu za pečenje najprije premažite maslacem, a zatim dodajte pola tjestenine u umaku, pospite polovicom sira koji vam je preostao i dodajte ostatak tjestenine. Stari kruh narežite na kockice pa ga ubacite u pećnicu da se zarumeni. Kad je gotov, pustite da se kratko ohladi i ubacite ga u blender s dva režnja češnjaka, peršinom, soli i paprom. Blendajte dok ne dobijete mrvice. U mrvice zatim dodajte 50 g otopljenog maslaca i preostali sir, pomiješajte i dobivenom mrvičastom smjesom pospite tjesteninu. Umjesto sa starim kruhom, posip možete napraviti i s krušnim mrvicama. Tjesteninu pecite na 200 stupnjeva oko 20 do 30 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 01:20