Uz par osnovnih sastojaka i malo vremena, složenac s tunom postaje pravi hit na vašem stolu!
Trebat će vam:
300 g tjestenine po izboru
2 konzerve tune u ulju (po 160 g)
200 g smrznutog graška
300 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
150 g naribanog sira (gouda, mozzarella ili cheddar)
50 g parmezana (opcionalno)
sol i papar prema ukusu
prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ali je kuhajte minutu kraće nego što je potrebno. Pred kraj kuhanja u lonac s tjesteninom dodajte smrznuti grašak. Ocijedite i ostavite sa strane. U tavi otopite maslac na srednjoj vatri, zatim dodajte brašno i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Postupno dodajte mlijeko i vrhnje, neprestano miješajući dok ne dobijete gusti umak. Umiješajte 100 g naribanog sira, sol, papar i prstohvat muškatnog oraščića prema želji. U velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu tjesteninu i grašak, ocijeđenu tunu i pripremljeni bešamel umak. Dobro promiješajte da se svi sastojci povežu. Smjesu prebacite u posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite, posipajte ostatkom naribanog sira i parmezanom (ako ga koristite), pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta dok složenac ne dobije zlatno-smeđu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....