Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 2 brancina
- 250 g cherry rajčica
- 1 limun
- 2 grančica ružmarina
- 2 grančice majčine dušice
- sol, papar
- 2 ljutike
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Ribe očistite. Posolite ih iznutra. Stavite ih na sredinu velikog komada papira za pečenje. Operite limun, narežite ga na tanke kriške. Opertie cherry rajčice. Ogulite ljutike i narežite ih na tanke kriške. Po ribama posažite kriške limuna, rajčice, natrgane grančice ružmarina, natrgane grančice majčine dušice, kriške ljutike, posolite, popaprite. Pokapajte maslinovim uljem.
2. korak
Dobro zamotajte papir a na krajevima ga zavežite kuhinjskom špagom. Paketiće stavite na pleh za pečenje, pa u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite otprilike pola sata.
Savjet: Ako ne možete nabaviti svježe grančice začinskih trava, dobro će doći i sušeni listići, samo nemojte pretjerivati s količinom, jer je sušeni ružmarin puno intenzivnijeg okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....