Zapečena tjestenina s inćunima i cvjetačom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g slanih inćuna
  • 300 g tjestenine
  • 1 veći karfiol (samo cvjetovi)
  • 125 g maslaca
  • 125 g brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 1 čajna žličica senfa
  • 140 g naribanog cheddara
  • krušne mrvice

Priprema

1. korak

Zakuhajte vodu za tjesteninu.

2. korak

Tjesteninu ostavite da bude malo tvrcaksta, a na polovici kuhanja dodajte joj cvjteču. Kad je ocijedite nemojte baciti svu vodu jer će vam 2 jušne žlice trebati za umak.

3. korak

Na tavi otopite maslac dodajte brašno i uz konstantno miješanje dodajte milijeko. Kad se smijesa zgusnula dodajte polovicu naribanog sira i žličicu senfa.

4. korak

Sve sastojke izmiješajte i pospite krušnim mrvicama i ostatkom sira te zapecite 5-6 minuta dok mrvice ne dobiju zlaćano smećkastu boju. Servirajte toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 11:04