Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g slanih inćuna
- 300 g tjestenine
- 1 veći karfiol (samo cvjetovi)
- 125 g maslaca
- 125 g brašna
- 150 ml mlijeka
- 1 čajna žličica senfa
- 140 g naribanog cheddara
- krušne mrvice
Priprema
1. korak
Zakuhajte vodu za tjesteninu.
2. korak
Tjesteninu ostavite da bude malo tvrcaksta, a na polovici kuhanja dodajte joj cvjteču. Kad je ocijedite nemojte baciti svu vodu jer će vam 2 jušne žlice trebati za umak.
3. korak
Na tavi otopite maslac dodajte brašno i uz konstantno miješanje dodajte milijeko. Kad se smijesa zgusnula dodajte polovicu naribanog sira i žličicu senfa.
4. korak
Sve sastojke izmiješajte i pospite krušnim mrvicama i ostatkom sira te zapecite 5-6 minuta dok mrvice ne dobiju zlaćano smećkastu boju. Servirajte toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....