Trebat će vam:
500 g pilećih prsa
200 g krušnih mrvica
150 g brašna
2 jaja
400 ml umaka od rajčice s komadićima
400 g mozzarelle
1 šaka svježeg bosiljka
2 režnja češnjaka
1 žličica šećera
Ulje
Sol, papar
Priprema:
Piletinu narežite na odreske, a odreske zatim uvaljajte najprije u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite odreske u ulju dok ne poprime zlatnu boju, stavite ih na kuhinjski ručnik kako biste ocijedili masnoću, a zatim prebacite u posudu za pečenje. Na svaki komad piletine zatim dodajte umak od rajčice u koji ste dodali žličicu šećera, sol, papar i bosiljak, a zatim sve zajedno pospite mozzarellom. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite uz prilog po želji.
KAKAV HIT!
Zapečena piletina s umakom od rajčice i mozzarellom ručak je kojeg će obožavati baš svi
Piletina na ovaj način nalik je piletini parmigiana i odlično se slaže uz krumpiriće, pa čak i tjesteninu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?