KAKAV HIT!

Zapečena piletina s umakom od rajčice i mozzarellom ručak je kojeg će obožavati baš svi

 Rebeccafondren
Piletina na ovaj način nalik je piletini parmigiana i odlično se slaže uz krumpiriće, pa čak i tjesteninu

Trebat će vam:

500 g pilećih prsa
200 g krušnih mrvica
150 g brašna
2 jaja
400 ml umaka od rajčice s komadićima
400 g mozzarelle
1 šaka svježeg bosiljka
2 režnja češnjaka
1 žličica šećera
Ulje
Sol, papar

Priprema:

Piletinu narežite na odreske, a odreske zatim uvaljajte najprije u brašno pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite odreske u ulju dok ne poprime zlatnu boju, stavite ih na kuhinjski ručnik kako biste ocijedili masnoću, a zatim prebacite u posudu za pečenje. Na svaki komad piletine zatim dodajte umak od rajčice u koji ste dodali žličicu šećera, sol, papar i bosiljak, a zatim sve zajedno pospite mozzarellom. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:22