
Iako su datulje prava riznica prirodne slatkoće i energije, iznenađujuće su rijetko zastupljene u našoj kuhinji. Ovo voće sadrži visok postotak ugljikohidrata, što ga čini savršenim sastojkom za zdrave slatke zalogaje. U ovom receptu, koji potpisuje Nastasja Chiara Petrić, datulje se sjajno spajaju s aromatičnim maslacem od lješnjaka i hrskavom ekspandiranom rižom i prosom, stvarajući ukusne energetske zalogaje. Brzo se pripremaju, ne zahtijevaju pečenje i idealne su kao mali slatki predah u danu.
ZALOGAJI OD DATULJA, LJEŠNJAKA I RIŽE
Trebat će vam:
50 g svježih datulja (gramaža bez koštica)
100 g maslaca od lješnjaka
30 g kokosova ulja
50 g ekspandirane riže
20 g ekspandiranog prosa
Priprema:
topljenim kokosovim uljem u blender i napravite kremu. Zatim je lagano zagrijte na pari i promiješajte s ekspandiranom rižom i prosom. Dobro utisnite sve u silikonski kockasti kalup i pritišćite smjesu cijelom svojom težinom. Ostavite da se ohladi u hladnjaku barem sat vremena.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....