RUČAK PETKOM

Zaboravite na one iz dostave, ljute pržene lignje s aromatičnim biljem pripremite kod kuće

 Bhofack2
Klasičnim prženim lignjama dodajte pokoji začin pa ih poslužite uz omiljeni umak

Trebat će vam:

1 kg liganja
2 jaja
200 g brašna
1 žličica soli
Prstohvat kajenskog papra
2 žlice sitno sjeckanog peršina i vlasca
Ulje za prženje

Priprema:

Lignje očistite i narežite na kolutiće. U posebnoj zdjelici razbijte jaja i dobro ih promiješajte pa u njih ubacite nasjeckane lignje. U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, kajenski papar i sol. Nakon jaja, lignje prebacite u mješavinu s brašnom i dobro protresite zdjelu. Lignje pržite u dobro zagrijanom ulju dok ne poprime zlatnu boju, a odmah nakon što ste ih izvadili iz ulja i ocijedili na kuhinjskom papiru, prebacite ih u zdjelu sa sitno sjeckanim peršinom i vlascem. Dobro protresite i poslužite odmah uz krišku limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 12:24