IDEALNO ZA FILMSKE VEČERI

Zaboravite na klasične grickalice i napravite Pasta Chips! Imamo recept i za odličan umak

Pasta chips grickalica je koja je osvojila društvene mreže

Društvena mreža TikTok mjesto je gdje mnogi gastro entuzijasti često pokazuju svoju kreativnost. Od svakodnevnih namirnica koje gotovo svi imamo kod kuće, mnogi od njih odlučili su se poigrati i stvoriti odličan snack koji će oduševiti one koji žele zamjenu za čips, kokice i slične grickalice. Ono što je mnoge možda privuklo kada je u pitanju recept je njegova jednostavnost s obzirom na to da ga svatko može isprobati, bez obzira na kulinarsko iskustvo.

@feelgoodfoodie #pastachips are my new favorite chips! They’re so good and make the best appetizer! #pastatiktok #summertime ♬ Music Food (Director Cut Mix) - Chad

Pasta Chips, odnosno čips od tjestenine, definitivno je vrijedan kušanja. A mi vam donosimo recept za nju kao i za odličan umak s kojim ga možete spariti već danas.

RECEPT ZA PASTA CHIPS

image
Denik Eka/Getty Images

Trebat će vam:
250 g tjestenine
2 žlice maslinovog ulja
4-5 žlica ribanog parmezana
1/2 žlićice češnjaka u prahu
1/2 žličice mediteranske mješavine začina
sol
papar

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima za kuhanje kako bi vam bila al dente. Ocijedite tjesteninu i vratite u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, parmezan i začine. Ubacite u pekač i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva, a ukoliko pečete u pećnici, pecite 20-25 minuta.

CRVENI UMAK ZA PASTA CHIPS

Trebat će vam:
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
400 g konzerviranih pelata ili pasiranih rajčica
1 žličica šećera
1 žličica mljevene crvene paprike (slatke ili dimljene, po želji)
1/2 žličice čilija u prahu (po želji, za pikantnost)
1/2 žličice sušenog origana ili bosiljka
sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
1 žlica soka od limuna ili limete

image
Bhofack2/Getty Images

Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u malom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte 1-2 minute dok ne zamiriše, pazeći da ne zagori. Dodajte pelate ili pasirane rajčice. Ako koristite pelate, zdrobite ih kuhačom kako biste dobili glatku teksturu. Umiješajte šećer, mljevenu crvenu papriku, čili u prahu (ako volite pikantno), origano ili bosiljak. Dodajte sol i papar po ukusu. Smanjite vatru i pustite da umak lagano krčka 15-20 minuta, povremeno miješajući, dok se ne zgusne i okusi se prožmu. Kad je umak gotov, umiješajte sok od limuna ili limete za svježinu. Umak možete poslužiti topao ili hladan, ovisno o preferencijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2025 08:41