Panzanella
6 kriški bijelog kruha, bez korice, narezanih na kockice 2 režnja češnjaka parmezan izrezan na listiće sol i papar 2 dcl maslinova ulja 1 mala glavica luka 3 jušne žlice bijelog vinskog octa sok pola limuna 6 komada mladog luka 250 g cherry rajčica |
Cherry rajčice izrežite na komadiće, prepolovite ih ili izrežite na četvrtine. Dodajte im sitno sjeckani mladi luk, limun, vinski ocat i sitno sjeckani crveni luk. Parmezan izrežite na listiće i ubacite ga. Dodajte protisnuti češnjak, kruh, sol, papar i maslinovo ulje te dobro promiješajte.
Pasta od bijelog graha na kruhu
500 g bijelog graha 2 žlice maslinovog ulja pola žličice soli pola žličice papra 1 mali luk 1 kiseli krastavac 2 avokada alfa alfa klice kruh sa žitaricama |
U posudi pomiješajte grah, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro ga izmiješajte i zgnječite s vilicom. Dodajte sitno sjeckani luk i kiseli krastavac. Na kruh slažite pastu od bijelog graha, izrezani avokado i alfa alfa klice. Sve još jednom prelijte maslinovim uljem.
Kus kus s avokadom i dimljenim lososom
1 pakiranje dimljenog lososa sok od 2 limete 1 čili, tanko narezan i odstranjenih koštica malo svježeg vlasca, sjekanog 1 avokado, oguljen, narezan na kockice 3 jušne žlice maslinova ulja 3 jušne žlice sjeckanog lista celera 100 g fete sira, narezane na kockice ili rukom razdrobljene na manje komadiće 200 g kus-kusa par rotkvica šaka graška |
Kus kus prelijte s pola litre kipuće vode, poklopite ga i ostavite da nabubri. Kada je kus kus gotov, začinite ga s maslinovim ulje, limetom i maslinovim ulje. Dodajte natrganu fetu i dimljeni losos, grašak i na listiće narezane rotkvice. Urežite sitno nasjeckani čili, svježi vlasac, avokado i list celera.
Hladna juha od krastavaca i avokada sa sendvičima od pršuta
4 krastavca, oguljena i narezana na kockice 1 avokado 1 režanj češnjaka 2,5 dcl jogurta 1-2 jušne žlice soka limuna 1 dcl vode 3 mlada luka 2 jušne žlice svježih listova mente sol, papar |
U kuhinjskom blenderu pomiješajte krastavce, avokado, češnjak, jogurt, sok limuna i vodu. Dobro miksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu teksturu. Dodajte na komadiće rezani mladi luk i 1 jušnu žlicu trganih listova mente. Još jednom sve zajedno promiješajte u blenderu. Posolite i popaprite prema ukusu i eventualno dodajte limunov sok. Ostavite u hladnjaku do serviranja. Poslužite s ostatkom listova mente. Poslužite s pršutom i sirom na kruhu.
Salata od bijelog graha
500 g bijelog graha iz konzerve jedan sitno sjeckani luk sok 1 limuna 2 žlice vinskog octa 2 žlice maslinova ulja ružmarin majčina dušica bosiljak sol i papar |
Luk izrežite na što sitnije komadiće. Grah procijedite i dodajte mu luk, sok od limuna, visnki ocat, maslinovo ulje i sitno sjeckani ružmarin, bosiljak i majčinu dušicu po želji. Sve dobro posolite i popaprite.
Tapenada od crnih maslina s kruhom
200 g crnih maslina 2 češnja češnjaka 3 inćuna 1 žlica kapara 50 ml maslinovog ulja |
Masline i inćune izrežite na sitnije komadiće i izmiksajte ih štapnim mikserom. Dodajte protisnite češnjak i kapare i ponovno miksajte. Kada se sve poveže dodajte maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte sa žlicom.
Tortilje sa salatom od tune
2 konzerve kvalitetne tune 1 mrkva 1 stabljika celera pola crvenog luka 2 žlice majoneze sok 1 limuna pola žličice mljevenog papra 4 velike tortilje |
Mrkvu, celer i crveni luk izrežite što sitnije. U njih dodajte tunu i razdvojite ju vilicom. Dodajte papar, sok limuna i majonezu. Sve dobro izmiješajte. Smjesom napunite tortilje i zamatajte ih tako da prvo stavite salatu od tune, zatim preklopite donji dio kruga pa na kraju strane. Savršeno za ručak na poslu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....