Jer nam je vruće!

ZA RUČAK NE KUHAMO: Sedam stvarno dobrih recepata za koje ne trebate paliti pećnicu!

 Getty Images/iStockphoto
Napravite neki od ovih jednostavnih recepata za koje nećete morati paliti ni štednjak ni pećnicu, možda samo kuhalo za vodu!

Panzanella

6 kriški bijelog kruha, bez korice, narezanih na kockice
2 režnja češnjaka
parmezan izrezan na listiće
sol i papar
2 dcl maslinova ulja
1 mala glavica luka
3 jušne žlice bijelog vinskog octa
sok pola limuna
6 komada mladog luka
250 g cherry rajčica

Panzanella salad with cubes of crusty bread and tomatoes
Getty Images/iStockphoto

Cherry rajčice izrežite na komadiće, prepolovite ih ili izrežite na četvrtine. Dodajte im sitno sjeckani mladi luk, limun, vinski ocat i sitno sjeckani crveni luk. Parmezan izrežite na listiće i ubacite ga. Dodajte protisnuti češnjak, kruh, sol, papar i maslinovo ulje te dobro promiješajte.

Pasta od bijelog graha na kruhu

500 g bijelog graha
2 žlice maslinovog ulja
pola žličice soli
pola žličice papra
1 mali luk
1 kiseli krastavac
2 avokada
alfa alfa klice
kruh sa žitaricama

Hummus white bean.selective focus
Getty Images/iStockphoto

U posudi pomiješajte grah, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro ga izmiješajte i zgnječite s vilicom. Dodajte sitno sjeckani luk i kiseli krastavac. Na kruh slažite pastu od bijelog graha, izrezani avokado i alfa alfa klice. Sve još jednom prelijte maslinovim uljem.

Kus kus s avokadom i dimljenim lososom

1 pakiranje dimljenog lososa
sok od 2 limete
1 čili, tanko narezan i odstranjenih koštica
malo svježeg vlasca, sjekanog
1 avokado, oguljen, narezan na kockice
3 jušne žlice maslinova ulja
3 jušne žlice sjeckanog lista celera
100 g fete sira, narezane na kockice ili rukom razdrobljene na manje komadiće
200 g kus-kusa
par rotkvica
šaka graška

Delicious healthy food - salad with cous cous, fresh vegetables and baked salmon. On a light  wooden rustic background
Getty Images/iStockphoto

Kus kus prelijte s pola litre kipuće vode, poklopite ga i ostavite da nabubri. Kada je kus kus gotov, začinite ga s maslinovim ulje, limetom i maslinovim ulje. Dodajte natrganu fetu i dimljeni losos, grašak i na listiće narezane rotkvice. Urežite sitno nasjeckani čili, svježi vlasac, avokado i list celera.

Hladna juha od krastavaca i avokada sa sendvičima od pršuta

4 krastavca, oguljena i narezana na kockice
1 avokado
1 režanj češnjaka
2,5 dcl jogurta
1-2 jušne žlice soka limuna
1 dcl vode
3 mlada luka
2 jušne žlice svježih listova mente
sol, papar

avocado soup in bowl, food
Getty Images/iStockphoto

U kuhinjskom blenderu pomiješajte krastavce, avokado, češnjak, jogurt, sok limuna i vodu. Dobro miksajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu teksturu. Dodajte na komadiće rezani mladi luk i 1 jušnu žlicu trganih listova mente. Još jednom sve zajedno promiješajte u blenderu. Posolite i popaprite prema ukusu i eventualno dodajte limunov sok. Ostavite u hladnjaku do serviranja. Poslužite s ostatkom listova mente. Poslužite s pršutom i sirom na kruhu.

Salata od bijelog graha

500 g bijelog graha iz konzerve
jedan sitno sjeckani luk
sok 1 limuna
2 žlice vinskog octa
2 žlice maslinova ulja
ružmarin
majčina dušica
bosiljak
sol i papar

Delicious salad in a bowl, food
Getty Images/iStockphoto

Luk izrežite na što sitnije komadiće. Grah procijedite i dodajte mu luk, sok od limuna, visnki ocat, maslinovo ulje i sitno sjeckani ružmarin, bosiljak i majčinu dušicu po želji. Sve dobro posolite i popaprite.

Tapenada od crnih maslina s kruhom

200 g crnih maslina
2 češnja češnjaka
3 inćuna
1 žlica kapara
50 ml maslinovog ulja

canape with tapenade and breadstick
Getty Images/iStockphoto

Masline i inćune izrežite na sitnije komadiće i izmiksajte ih štapnim mikserom. Dodajte protisnite češnjak i kapare i ponovno miksajte. Kada se sve poveže dodajte maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte sa žlicom.

Tortilje sa salatom od tune

2 konzerve kvalitetne tune
1 mrkva
1 stabljika celera
pola crvenog luka
2 žlice majoneze
sok 1 limuna
pola žličice mljevenog papra
4 velike tortilje

Tuna Salad in a Whole Wheat Tortilla Wrap -Photographed on Hasselblad H1-22mb Camera
Getty Images/iStockphoto

Mrkvu, celer i crveni luk izrežite što sitnije. U njih dodajte tunu i razdvojite ju vilicom. Dodajte papar, sok limuna i majonezu. Sve dobro izmiješajte. Smjesom napunite tortilje i zamatajte ih tako da prvo stavite salatu od tune, zatim preklopite donji dio kruga pa na kraju strane. Savršeno za ručak na poslu!

Odaberite svojeg favorita

Sigurno nećete pogriješiti!

Panzanella

Pasta od bijelog graha na kruhu

Kus kus s avokadom i dimljenim lososom

Hladna juha od krastavaca i avokada sa sendvičima od pršuta

Salata od bijelog graha

Tapenada od crnih maslina s kruhom

Tortilje sa salatom od tune

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 01:46