Trebat će vam:
340 ml mlijeka
50 g šećera
1/2 mahune vanilije
14 g gustina
20 g glatkog brašna
4 žumanjka
25 g maslaca
Priprema:
Pomiješajte žumanjke, gustin i brašno sa 100 ml mlijeka. Sastružite zrnca vanilije s mahune i zakuhajte s ostatkom mlijeka. Kuhajte i ostatak korice mahune kako biste maksimalno iskoristili okus vanilije. Kad mlijeko zavrije, izvadite koricu mahune, dodajte malu količinu vrućeg mlijeka u smjesu sa žutanjkom pa sve vratite u lonac i kuhajte dalje dok krema ne postane gusta i sjajna. Obavezno čekajte da krema proključa prije nego što ju uklonite s vatre. Dodajte maslac, dobro izmiksajte i prekrijte plastičnom folijom kako se u dodiru s kremom ne bi stvorila debela korica. Kad se krema ohladi, još jednom dobro izmiksajte. Stavite na hlađenje i koristite po potrebi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....