Trebat će vam:
4 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
1 šalica mlaćenice
1 žličica ljutog umaka po želji
2 velika jaja
250 g brašna
2,5 žličice soli
3/4 žličice papra
1/8 žličice paprike
1/8 žličice češnjaka u prahu
1/8 žličice praška za pecivo
Priprema:
Pileća prsa narežite na četiri dijela i potopite ih u zdjelu s mlaćenicom i ljutim umakom na 30 minuta. Dodajte jaja u jednu zdjelu i umutite ih, a brašno i začine u drugu zdjelu i dobro pomiješajte. Umočite svaki komad piletine iz zdjele s mlaćenicom u mješavinu brašna. Umočite ga u jaja pa natrag u smjesu brašna. Lagano otresite višak brašna i stavite piletinu na lim za pečenje. Ponovite sa svim dijelovima. Pecite 20-25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C. Poslužite u sendviču ili uz omiljeni umak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....