SEZONSKI HIT

Za dobru juhu trebat će vam tek dva klipa kukuruza, krumpir, luk, mrkva i češnjak

 Idijatullina Veronika/
Okušajte se u pripremi kremaste juhe od kukuruza pa je poslužite s kockicama hrskavog kruha

Trebat će vam:

2 klipa kukuruza

1 krumpir

1 mrkva

1 luk

2 režnja češnjaka

Sol i papar

Maslinovo ulje

Temeljac ili voda

Malo limunova soka

Priprema:

Kukuruz najprije skuhajte ili ispecite u pećnici. Očistite ga. U većoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i najprije pirjajte luk dok ne omekša, zatim dodajte češnjak, a odmah zatim i mrkvu nasjeckanu na ploške i krumpir na male kockice. Kuhajte 10-ak minuta, a potom dodajte temeljac, začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte kukuruz, dodatno začinite po želji i sve prebacite u blender. Pretvorite povrće u juhu i vratite u lonac pa po potrebi dodajte još malo tekućine. Na kraju poprskajte limunovim sokom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 06:23