Trebat ć vam:
500 g tjestenine
maslinovo ulje
125 g cherry rajčica
115 g tahini paste
250 g naribanog parmezana
vezica svježe mente ili bosiljka
vezica mladog luka
2 žlice prženih sjemenki sezama (po želji)
sol i papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu, ocijedite je ali sačuvajte vode od kuhanja otprilike 250 ml. U širokoj tavi na srednje jakoj vatri tostirajte sjemenke sezama, a zatim ih stavite u posudu sa strane. Zatim ubacite maslinovo ulje pa cherry rajčice, začinite ih solju i paprom pa povremeno protresite oko 5 minuta i prebacite ih u užu posudu prigodnu za blendanje štapnim mikserom. Dodajte tahini, parmezan, 150 ml vode od kuhanja tjestenine i izradite u umak. Po potrebi dodatno začinite solju i paprom ili dodajte još malo vode od kuhanja. U velikoj zdjeli ili ondje gdje se kuhala tjestenina sjedinite umak, dodajte po potrebi još vode od kuhanja, narežite još par rajčica ako želite, natrgajte svježe začinsko bilje, začinite maslinovim uljem i pospite tostiranim sjemenkama sezama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....