NEĆETE OSTATI GLADNI

Za brzi ručak usred tjedna napravite ovu zasitnu salatu s tunom i tri vrste riže

 Berislava Picek/Cropix
Količine prilagodite vlastitim potrebama, a po želji, u salatu ubacite i drugo povrće po želji

Za pripremu ove salate koristiti možete i ječam, kvinoju, kuskus ili tjesteninu po želji. Količinu sastojaka prilagodite vlastitim potrebama, a salatu prije posluživanja dodatno prelijte maslinovim uljem.

Trebat će vam:

Mješavina riže (arborio, crvena i crna, količine prilagodite sebi)
Tuna u konzervi
Cherry rajčice
Mozzarella
Crne i zelene masline
Bosiljak, majčina dušica
Sok jednog limuna
Sol i papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Skuhajte rižu. U zdjelu stavite kuhanu rižu, dodajte ocijeđenu tunu iz dvije konzerve, narezane žute i crvene cherry rajčice, na kockice nasjeckanu mozzarellu te crne i zelene masline. Na samom kraju dodajte začinsko bilje poput bosiljka i majčine dušice te limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:13