ZABORAVLJENO JELO

Za brzi ručak radnim danom napravite slasne i brze tople sendviče iz pećnice

topli sendviči

 Ruslan Mitin/
Napravite podlogu od kiselog vrhnja ili umaka od rajčice i dodajte sastojke po želji

Trebat će vam:

2 baguettea

1 čašica kiselog vrhnja

2 žlice svježeg kopra ili peršina

100 g šunke

100 g topivog sira

2-3 mlada luka

4-5 kiselih krastavaca

20 g maslaca

sol i papar

Priprema:

Kruh najprije prepolovite po dužini. Premažite ga otopljenim maslacem sa svih strana. U posudi pomiješajte kiselo vrhnje sa začinskim biljem, solju i paprom. Premažite kruh, a zatim dodajte sir, šunku i sitno sjeckane krastavce. Ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih tupnjeva na otprilike 15 minuta, dok se sir ne otopi, a kruh postane hrskav. Na kraju pospite sjeckanim mladim lukom. Poslužite vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2024 01:23