![36181971](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/05/k_36181971_640.jpg)
1 kg voća (kruške, jabuka, dunja)
500 g šećera
200 g bijelog aceta balsamica
150 g sviježe cijeđenog narančina soka
malo vode (da pokrije voće)
1 staklenka zrnatog dijon senfa
Jabukama ogulite kožu i sve voće narežite na kockice te stavite u lonac, pustite da zavrije, a potom smanjite vatru na najmanje. Povremeno promiješajte kako vam se voće ne bi primilo za dno posude i kuhajte dok ne postane potpuno mekano. Potrudite se pronaći dunje jer sadrže mnogo pektina, a cilj je da se smjesa reducira i da dobijete lijepu ljepljivu i gustu smjesu. Maknite s vatre, ostavite da se ohladi, a potom smjesu još dodatno usitnite nožem te na 860 g smjese umiješajte 60 g dijon senfa sa sjemenkama gorušice
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....