Trebat će vam:
1 žlica biljnog ulja
2 - 3 režnja češnjaka
450 g svježeg špinata
125 g ricotta sira
45 g parmezana
korica 1/2 limuna
pola žličice sušenog bosiljka
1 žličica sušenog origana
4 kriške kruha po želji
maslac sobne temperature
Priprema:
U zdjeli pomiješajte ricottu, parmezan, koricu limuna, bosiljak i origano pa stavite sa strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, dodajte ulje i usitnjeni češnjak. Pirjajte češnjak uz stalno miješanje dok ne zamiriši pa dodajte špinat. Kuhajte dok špinat ne uvene, a potom ga izvadite u zdjelu. Maslacem premažite jednu stranu svakog od 4 komada kruha. Stavite kruh s maslacem prema dolje u istu tavu koju ste koristili za špinat. Pola smjese od sira rasporedite po kruhu. Položite pola špinata na vrh ricotte. Poklopite drugim komadom kruha, s maslacem prema gore. Pecite dok kruh ne porumeni, 2 - 3 minute. Okrenite sendvič i pecite još 2 - 3 minute dok kruh ne postane zlatan i sir se ne otopi. Ponovite s drugim sendvičem. Prepolovite i poslužite toplo ili hladno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....