Nakon rolica, cheesecakea i fritula, na redu su keksi s cimetom po receptu naše Slavice Šagolj. Donosimo ih u pravi čas, jer vikend je idealan za pečenje upravo takvih slatkiša, u kojima zatim može uživati cijela obitelj, a mogu biti i dobar poklon.
Ovi keksi prilično su jednostavni za pripremu, mogu ih napraviti i totalni amateri kada su slastice u pitanju i pomalo nas podsjećaju na keksiće po receptu Taylor Swift, pa ako ste fan, raspalite novi album, neka vam kuća zamiriše na cimet i uživajte u vikendu.
PRHKI KEKSI S CIMETOM
Trebat će vam:
225 g omekšalog maslaca
150 g šećera
2 velika jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
345 g glatkog brašna
1 mala žličica sode bikarbone
prstohvat soli
1 mala žličica vinskog kamena - prašak za pecivo
1 žlica cimeta
Smjesa za posip:
50 g šećera
2 žlice cimeta
Priprema:
U posudu za miksanje stavite omekšali maslac i šećer, miješajte dok se sastojci ne povežu, točnije dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje i ekstrakt vanilije. Kada ste dobili finu glatku smjesu, dodajte jedan po jedan suhi sastojak. Na kraju trebate dobiti polutvrdu smjesu. Posudu stavite u hladnjak dok ne pripremite posip i lim za pečenje. U manju zdjelicu stavite šećer i cimet, dobro promiješajte i ostavite sa strane. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Tijesto izvadite iz hladnjaka te ga uz pomoć male žličice vadite i rukama oblikujte u male kuglice, pa ih uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera. Stavljajte ih na pripremljeni lim za pečenje s razmakom od najmanje 2 centimetra jer će se prilikom pečenja tijesto širiti. Pecite 8-10 minuta na temperaturi od 190 stupnjeva. Ostavite da se keksi na limu hlade oko 5 minuta, zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....