PROVJERENO DOBRI

Vikend je stvoren za pečenje prhkih keksa koji se tope na jeziku, po ovom receptu uvijek uspiju

Onaj jedan recept za prhke kekse koji će vam uvijek dobro doći i koji uvijek možete nadograditi začinima po želji

Nakon rolica, cheesecakea i fritula, na redu su keksi s cimetom po receptu naše Slavice Šagolj. Donosimo ih u pravi čas, jer vikend je idealan za pečenje upravo takvih slatkiša, u kojima zatim može uživati cijela obitelj, a mogu biti i dobar poklon.

Ovi keksi prilično su jednostavni za pripremu, mogu ih napraviti i totalni amateri kada su slastice u pitanju i pomalo nas podsjećaju na keksiće po receptu Taylor Swift, pa ako ste fan, raspalite novi album, neka vam kuća zamiriše na cimet i uživajte u vikendu.

image
Berislava Picek/Cropix

PRHKI KEKSI S CIMETOM

Trebat će vam:
225 g omekšalog maslaca
150 g šećera
2 velika jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
345 g glatkog brašna
1 mala žličica sode bikarbone
prstohvat soli
1 mala žličica vinskog kamena - prašak za pecivo
1 žlica cimeta
Smjesa za posip:
50 g šećera
2 žlice cimeta
Priprema:
U posudu za miksanje stavite omekšali maslac i šećer, miješajte dok se sastojci ne povežu, točnije dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte jedno po jedno jaje uz miješanje i ekstrakt vanilije. Kada ste dobili finu glatku smjesu, dodajte jedan po jedan suhi sastojak. Na kraju trebate dobiti polutvrdu smjesu. Posudu stavite u hladnjak dok ne pripremite posip i lim za pečenje. U manju zdjelicu stavite šećer i cimet, dobro promiješajte i ostavite sa strane. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Tijesto izvadite iz hladnjaka te ga uz pomoć male žličice vadite i rukama oblikujte u male kuglice, pa ih uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera. Stavljajte ih na pripremljeni lim za pečenje s razmakom od najmanje 2 centimetra jer će se prilikom pečenja tijesto širiti. Pecite 8-10 minuta na temperaturi od 190 stupnjeva. Ostavite da se keksi na limu hlade oko 5 minuta, zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 21:04