
Ti grmovi daju puno veće bobice, a i pristupačnije su cijenom. Bez obzira na to kakve su, njihova plava boja potiče od antocijanina - moćnog antioksidansa koji smanjuje upale, a sadrži i značajnu količinu pektina koji snižava kolesterol. Sezona im je sada u punom jeku. Prilikom kupnje malo prodrmajte košaricu i provjerite jesu li bobice odvojene, što je znak da su svježe ubrane. Možete ih zamrznuti tako da ih potpuno suhe prosipate po poslužavniku ili nekoj ravnoj površini pa ih tako zamrznute upakirate u vrećicu. Ako ste odlučili kuhati zimnicu, možete ih prije ukuhavanja izblendati pa kuhati s kožicama ili propasirati. Ali, najviše koristi organizmu donose svježe, stoga iskoristite priliku za svakodnevno uživanje u smoothiejima, voćnim salatama, hladnim kremama ili uživajte u njima bobicu po bobicu...
Umak od borovnica

Cupcakesi s kremom od borovnica

Sočan kolač od borovnica i limuna
.jpeg)
Kolač od palente, limuna i borovnica

Sladoled od pečenih borovnica

Cheesecake s borovnicama

Raw panna cotta s borovnicama

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....