Ovo je jedan od onih deserata kod kojih ne mislite koliko ide maslaca i šećera. Ide puno. Jer mora biti bogata. Jer su takvi dani. Jer možete. Naša čitateljica Ivana pripremila je baš takvu; preukusnu tortu s dvije vrste čokolade od koje ćete jedva sačuvati krišku za sebe prije nego se sve razgrabi.
Za ovu čokoladnu divotu trebat će vam:
ZA BISKVIT:
- 6 žlica smeđeg šećera
- 6 jaja
- 3 žlice oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice kakaa
ZA BIJELU KREMU:
- 200 g bijele čokolade
- 2 dl vrhnja za šlag
- 125 g maslaca
ZA TAMNU KREMU:
- 200 g tamne čokolade
- 2 dl vrhnja za šlag
- 125 g maslaca
ZA PRSKANJE BISKVITA:
- ekstrakt vanilije
- 50 ml mlijeka
Priprema:
Miksajte snijeg od bjelanjaka. U drugoj posudi kremasto izradite žumanjke sa šećerom pa lagano dodajte smjesu kakaa, brašna i praška za pecivo. Postupno dodajte bjelanjke i lagano miješajte. Pecite na 180 stupnjeva 20 min. Postupak izrade je isti za tamnu i bijelu kremu. Na pari otopite čokoladu.
U drugoj posudi zagrijte vrhnje za šlag (ne smije kipiti) pa prelijte čokoladu. Miješajte dok se ne sjedine. Ohladite smjesu, dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete mazivu kremu.
Biskvit poprskajte smjesom mlijeka i vanilije. Prelijte prvim dijelom kreme, stavite u hladnjak da se stisne, pa prelijte drugim dijelom kreme. Stavite u hladnjak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....