Trebat će vam:
1 luk
2 mrkve
300 g piletine
1 konzerva kokosova mlijeka
1 žličica dimljene paprike
1 žličica curry mješavine začina
1 žličica kumina
1 šaka svježeg peršina
1 komadić đumbira
maslinovo ili kokosovo ulje
limunov sok
sol i papar
čili po želji
pileći ili povrtni temeljac ili voda
Priprema:
Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte na kockice nasjeckanu piletinu. Pustite da poprimi boju sa svih strana pa dodajte luk i mrkvu. Pirjajte 10-ak minuta. Dodajte naribani đumbir, dimljenu papriku, curry mješavinu začina, kumin, sol i papar te čili po želji. Pirjajte još dvije minute pa dodajte malo temeljca ili vode, a zatim i konzervu kokosova mlijeka, koristite samo kruti dio. Kuhajte 20-ak minuta. Probajte pa dodatno začinite po želji. Na kraju pospite sitno nasjeckanim peršinom, poprskajte s malo limunova soka i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....