Trebat će vam:
250 g svinjske vratine po osobi
slatka ili ljuta paprika
sol i papar (mogu biti i krupni)
Priprema:
Marinirana vratina može stajati dva do tri dana, no možete je pripremiti i dan ranije. Ako je vakuumirate, sve komade odjednom složite u vrećicu, nema potrebe da ih razdvajate. Kada ste spremni za pečenje, neka vam vatra bude srednje jaka prema jakoj. Pritom ih ne treba naguravati na rešetki nego bi bilo najbolje da ostavite po centimetar prostora između komada mesa da vrući zrak može cirkulirati. Peku se ovisno o debljini, no u načelu komade do 200 grama treba peći dvije do tri minute sa svake strane. Nakon što se obje strane kratko zapeku i kada vidite da vratina počne puštati masnoću, naslažite nekoliko komada vratine jedan na drugi tako da masnoća i sokovi cure iz gornjih po donjim komadima mesa. Okrećite komade i mijenjajte njihov redoslijed tako da svaki komad bude barem jednom na dnu mesnog "tornja" i to sve dok ne procijenite da su prestali puštati tekućinu. Tada ih stavite sa strane kako ih ne biste presušili i poslužite.
SAVJET!
Svinjetina nema previše izražen okus, pa je možete začiniti na različite načine. Odlično se slaže s kimom, isprobajte! Kod stavljanja luka u marinadu pripazite jer on vrlo lako preuzme i sakrije sav okus mesa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....