Sjajna ideja

Uz ovaj mali dodatak pripremite pileća prsa koja neće biti ni suha, a ni dosadna

 Tatiana Volgutova/Getty Images
Možda ste ga dosad punili topivim sirom s ili bez šunke, no pileći file punjen sirom i špinatom kombinacija je kojoj ćete se rado vratiti

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

4 pileća prsa bez kostiju i kože
1 žličica soli
115 g krem ​​sira
55 g mozzarelle
280 g smrznutog špinata
½ luka
1 režanj češnjaka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca

Priprema:

Špinat odmrznite i iscijedite.

Stavite pileća prsa na dasku za rezanje, pritisnite rukom vrh prsa i pažljivo zabodite vrh kuharskog noža u najdeblji dio. Izrežite otvor širok oko sedam centimetara, a zatim produbite rupu, a da ne razrežete do kraja meso. Ponovite s preostalim komadima.

Piletinu dobro osušite sa svih strana papirnatim ručnicima i posolite.

U posudi pomiješajte krem ​​sir, usitnjenu mozzarellu, špinat, nasjeckani luk i češnjak te pola žličice soli i miješajte dok se nadjev dobro ne sjedini.

Žlicom stavite nadjev u svaki komad pilećih prsa.

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri u velikoj tavi. U vruću tavu pažljivo dodajte piletinu i pecite 5-7 minuta. Okrenite piletinu, stavite maslac između komada, zavrtite tavu da se maslac rasporedi i pecite još 5-7 minuta.

Ostavite da odstoji 3 minute prije rezanja i posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:42