Priprema: 30 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
400 g bijele ribe, prethodno kuhane ili pečene
3 krumpira
2 režnja češnjaka
2 mlada luka
1 žlica brašna (plus za valjanje)
1 šaka svježeg peršina
100-200 ml mlijeka (prema potrebi)
sol i papar
ulje za prženje
Priprema:
Ribu natrgajte na komadiće. Krumpir skuhajte u slanoj vodi s dva režnja češnjaka, pa ga, uz dodatak mlijeka, pretvorite u pire. Mlijeko dodajte postupno, kako biste dobili nešto čvršći pire krumpir. Pustite da se ohladi pa pomiješajte krumpir, ribu, sitno sjeckani mladi luk, brašno, sjeckani peršin, sol i papar. Dodatno uvaljajte u brašno. Oblikujte u kuglice ili željeni oblik i pržite u ulju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....