U četvrtak kreće bojkot kupnje i određenih trgovačkih lanaca koji nam svima teško pada na želudac iz dobro nam poznatih razloga. Stoga smo se danas odlučili malo razmaziti klasikom iz djetinjstva kako bi zamijenili gorčinu zbog svega što se događa sa slatkim, slasnim i utješnim desertom. Ovoga puta, osim bez jaja, radimo ga i bez banane, no ako je ipak želite ubaciti u recept jer je imate kod kuće, crnca bez jaja pripremite po ovom receptu. U protivnom, slijedite upute za sočnu čokoladnu slasticu, koja je obilježila djetinjstva mnoge djece 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, po receptu u nastavku.
CRNAC BEZ JAJA I BANANE
Trebat će vam:
2 šalice brašna
1 šalice šećera
1 šalica mlijeka (ili biljnog mlijeka za posnu verziju)
½ šalice ulja
2 žlice kakao praha
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
ribana čokolada, sjeckani orasi ili suho grožđe, po želji
Priprema:
Pećnicu stavite grijati na 180 ºC.
U većoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, vanilin šećer i sol.
Dodajte mlijeko i ulje, pa sve dobro sjedinite dok smjesa ne postane glatka. Ako želite, sada umiješajte i dodatke poput čokolade ili oraha.
Lim za pečenje namastite i pospite brašnom, pa u njega izlijte smjesu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta. Je li kolač pečen provjerite čačkalicom, kada je zabodete u biskvit i izađe suha, kolač je gotov.
Po želji, kolač prelijte čokoladnom glazurom (evo kako napraviti ganache), poslužite uz džem (evo koji je od marelice najbolji) ili posipajte šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....