HRSKAVO I SLASNO

Umjesto u ulju, hrskave lignje ovaj put pripremite u pećnici na brži i jednostavniji način

 Deposit Photos/
Lignje iz pećnice bit će hrskave, ali ne i masne, a najbolje će se složiti uz krumpiriće ili omiljenu salatu

Trebat će vam:

1 kg lignji
200 g krušnih mrvica
1 eko limun
1 šaka sjeckanog lista peršina
sol i papar

Priprema:

U posudi pomiješajte krušne mrvice i koricu jednog limuna (limun najprije dobro operite). Dodajte sitno sjeckani peršin, sol i papar. Sve dobro promiješajte, a zatim u dobivenu smjesu uvaljajte kolutiće i krakove. Slažite ih na papir za pečenje i prije pečenja poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprime boju. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:38