PROBAJ OVO

Umjesto u pećnici, salatu od pečenog batata i luka pripremite na grillu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Davor Šušković, poznatiji kao Davor Quadrillage, s nama je podijelio recept za pripremu salate s grilla

Trebat će vam:

300 g batata
3 velika luka
maslinovo ulje
1 žlica usitnjenog peršina
sol
sok limete po želji

Priprema:

Batat ogulite i narežite na kockice, a luk na kriške. Zatim ih posolite i začinite maslinovim uljem. Pecite na roštilju direktno, na srednje jakoj temperaturi, u zdjeli za pečenje povrća (metalna s rupama). Nakon tri minute nastavite pečenje na rubu roštilja do trenutka kada je batat gotov (mekan da vilica lagano prolazi kroz njega). Poslužite salatu u zdjeli s dodanim nasjeckanim peršinom te začinjenu sa soli, maslinovim uljem i sokom limete po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 17:20