Trebat će vam:
1 luk
1 konzerva graha
2 mrkve
1 šaka leće
1 manji komad celera
1 šaka svježeg peršina
2 žličice crvene paprike
50 g slanine
Povrtni temeljac
Sol i papar
Ulje
Priprema:
U dublju posudu najprije stavite na kockice nasjeckanu slaninu. Dodajte luk i, ako je potrebno, malo ulja. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte još kratko pa dodajte leću, koju ste namočili nekoliko sati prije. Začinite crvenom paprikom i drugim začinima prema želji. Dodajte temeljac tako da pokrije sve sastojke i kuhajte dok leća i povrće ne omekšaju. Posljednjih 10-ak minuta ubacite grah koji ste dobro isprali. Dodatno začinite prema potrebi i poslužite uz krišku kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....