
Trebat će vam:
240 g brašna, pola glatko, pola oštro, a može i samo glatko > 120 g maslaca 1 žlica kiselog vrhnja 1/2 žličice soli 1 jaje |
Za nadjev:
1 vezica srijemuša iliti medvjeđeg luka 1 zdjelica kopriva 2 mlada luka 1 mileram ili punomasno kiselo vrhnje 1 jaje 300 g smeđih šampinjona 100 g šunke maslinovo ulje |

Umijesite tijesto s hladnim maslacem i ostavite ga sat vremena u hladnjaku. Na maslinovu ulju prodinstajte nasjeckani mladi luk pa dodajte narezane gljive, kada one puste tekućinu dodajte narezani medvjeđi luk i nasjeckanu šunku. Čim luk povene, maknite s vatre, popaprite i ostavite da se smjesa ohladi. Vrhove kopriva kratko pofurite u kipućoj vodi pa ocijedite. U zdjeli pomiješajte vrhnje, pripremljenu smjesu od povrća, gljiva i šunke, koprivu, jaje. Tijesto razvaljajte tako da površina bude veća od dna posude u kojoj će se peći jer rubovi moraju biti izdignuti. Izlijte smjesu na tijesto i pecite 30-40 minuta na 170 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....