1 kg pilećih jetrica sa srcima
300 g maslaca
1 glavica ljubičastog luka
3 češnja češnjaka
timijan, po želji
sol i papar
15 g svinjske masti
30 ml dobre šljivovice
Jetrica očistite od srca i žilica pa prepecite na svinjskoj masti. Na istoj masti prodinstajte luk i češnjak pa zalijte šljivovicom i zapalite da ispari alkohol. Maslac otopite pazeći da temperatura bude oko 40 °C. Premjestite jetru, luk i češnjak u blender, posolite i popaprite pa blendajte uz kontinuirano dodavanje maslaca. Po želji dodajte i timijan. Kad je pašteta glatko izrađena, prejestite je u posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ohladite. Savjet: Ako želite suptilniji okus paštete, ostavite jetru da odstoji potopljena u mlijeku cijelu noć. Drugi je dan isperite pod mlazom hladne vode, posušite i nastavite proces.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....