Trebat će vam:
tjestenina po želji
1 luk
2 režnja češnjaka
1 konzerva pelata
1 pakiranje mozzarelle
1 šaka svježeg bosiljka ili 1 žličica suhog bosiljka
1 žličica suhog origana
2-3 fete pršuta
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju najprije pirjajte luk dok se ne zastakli. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte minutu pa dodajte pelate. Kuhajte 3-5 minuta uz stalno miješanje i dodajte začinsko bilje. Tjesteninu stavite kuhati. Kada je na pola skuhana, dio vode (nekoliko žlica) u kojoj se kuhala dodajte u umak, ali pripazite da ne bude previše rijedak. U umak zatim dodajte sol i papar pa pustite da se tjestenina skuha do kraja. Na kraju kuhanja umiješajte mozzarellu koju ste natrgali na manje komade, a sve možete posipati i parmezanom. Dobro promiješajte. Na posebnoj tavi kratko ispecite pršut, nasjeckajte na komadiće pa njime pospite tjesteninu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....