Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g fusilla ili neke druge tjestenine
- 4 kuhane cikle
- 1 žlica sjeckanih oraha
- 1-2 češnja češnjaka
- peršinov list
- 1 žličica mljevenog korijandra
- sol i papar
- maslinovo ulje
- parmezan
Priprema
1. korak
Kuhanu ciklu narežite na manje kockice ili je naribajte. Orahe ugrubo nasjeckajte nožem. Češnjak sitno nasjeckajte. U lonac stavite vodu, a kada proključa posolite je i ubacite u lonac tjesteninu. Pazite da vam se tjestenina ne prekuha, mora ostati al dente.
2. korak
Ciklu, sjeckane orahe, nasjeckani češnjak, sitno sjeckani peršinov list zajedno s maslinovim uljem izradite štapnim mikserom u gustu kremu. Možete sve staviti i u
blender. Dodajte korijander, posolite i popaprite te doradite okus ako je potrebno.
3. korak
Skuhanu tjesteninu ocijedite pa umiješajte umak od cikle, dobro promiješajte da se sve spoji. Pospite naribanim parmezanom i pokapajte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....