Sastojci:
- 1 luk
- 2 žlice biljnog ulja
- 450 g tjestenine
- svežanj toskanskog kelja
- 4 pečenice
- sol i papar
- sir za posipanje
- svježi začini prema želji
Priprema:
Kelj operite i narežite na trakice. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi. Kada je gotova, odvojite šalicu vode od kuhanja, a ostatak ocijedite.
U dubljoj tavi zagrijte ulje, ubacite usitnjeni luk i kratko pa popržite. Ubacite pečenice i pustite da se s jedne strane malo zapeku, zatim ih okrenite i nastavite peći. Postupno ih drobite drvenom kuhačom, sve dok ne dobijete sitne komadiće.
Dodajte kelj narezan na trakice i dobro promiješajte, pa podlijte s malo vode od tjestenine. Pustite da se peče pokriveno dok kelj ne povene i kobasica ne bude gotova. Ubacite kuhanu tjesteninu, još malo vode od kuhanja, i dobro izmiješajte. Posolite i popaprite.
Poslužite posipano sirom i usitnjenim svježim začinima, poput peršina ili bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....