
Teleći mozak jedna je od onih delikatesa koja nosi bogatu povijest i nevjerojatnu nutritivnu vrijednost. Mekan i kremast, pun zdravih masti i vitamina, stoljećima je bio cijenjena namirnica u mnogim tradicijama. U kombinaciji s jajima, postaje baršunasto jelo koje se topi u ustima.
TELEĆI MOZAK S JAJIMA
Trebat će vam:
200 g telećeg mozga
4 jaja
40 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
žličica so
žličica papra
prstohvat peperončina
Priprema:
Mozak očistite i operite, kratko ga blanširajte u zasoljenoj vodi te ga ostavite da se ohladi. U tavici zagrijte maslinovo ulje pomiješano s maslacem. Mozak izrežite na veće komade i lagano pržite da dobije koricu, pazeći da se ne raspadne. Umiješajte jedno po jedno jaje, lagano sve skupljajući kuhačom, kako bi jaja i mozak ipak ostali vidljivo razdvojeni. Posolite i popaprite, dodajte mrvicu peperončina, ugasite i potom umiješajte još jedno jaje. Poslužite vruće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....