Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,4 kg teleće koljenice
- 1, 5 l pilećeg temeljca
- 1,2 kg krumpira
- krupna morska sol
- Za kečap:
- pelati
- koncentrat rajčice
- luk
- češnjak
- svježi začini (peršin, bosiljak, timijan)
Priprema
1. korak
Teleću koljenicu ostavite na sobnoj temperaturi pola sata, pa je blanširajte nekoliko minuta u kipućoj vodi, a zatim je stavite kuhati u lonac s pilećim temeljcem. Neka se kuha oko sat i 45 minuta do dva na laganoj vatri.
2. korak
Krumpire ogulite, te ih skuhajte zasebno, a možete ih ubaciti i u lonac s koljenicom, pola sata prije kraja kuhanja.
3. korak
U drugu posudu za to vrijeme stavite luk, pelate, koncentrat rajčice, češnjak, papar, sol i začinsko bilje i pustite da zakipi. Nakon toga smanjite vatru pa kuhajte još oko 30-45 minuta. Usitnite sve štapnim mikserom, procijedite i vratite kečap na vatru da se još malo krčka i reducira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....