Teleća koljenica na lešo s kuhanim krumpirima i domaćim kečapom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,4 kg teleće koljenice
  • 1, 5 l pilećeg temeljca
  • 1,2 kg krumpira
  • krupna morska sol
  • Za kečap:
  • pelati
  • koncentrat rajčice
  • luk
  • češnjak
  • svježi začini (peršin, bosiljak, timijan)

Priprema

1. korak

Teleću koljenicu ostavite na sobnoj temperaturi pola sata, pa je blanširajte nekoliko minuta u kipućoj vodi, a zatim je stavite kuhati u lonac s pilećim temeljcem. Neka se kuha oko sat i 45 minuta do dva na laganoj vatri.

2. korak

Krumpire ogulite, te ih skuhajte zasebno, a možete ih ubaciti i u lonac s koljenicom, pola sata prije kraja kuhanja.

3. korak

U drugu posudu za to vrijeme stavite luk, pelate, koncentrat rajčice, češnjak, papar, sol i začinsko bilje i pustite da zakipi. Nakon toga smanjite vatru pa kuhajte još oko 30-45 minuta. Usitnite sve štapnim mikserom, procijedite i vratite kečap na vatru da se još malo krčka i reducira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 05:22