Trebat će vam:
5-6 komada otkoštene piletine (komadi po želji)
100 g maslaca
2 limuna
4 režnja češnjaka
1 vezica timijana
100 ml bijelog vina
sol i papar
Priprema:
Maslac najprije nasjeckajte na kockice i ugurajte ga ispod pileće kože. Na dno posude stavite malo maslinova ulja pa posložite na kriške narezan limun. Dodajte očišćene režnjeve češnjaka, vino i timijan. Piletinu natrljajte sa soli i stavite je u posudu pa sve zajedno poklopite i pecite 30 do 40 minuta (ovisno o veličini komada, provjerite je li meso pečeno) na 180 stupnjeva. Nakon toga maknite poklopac i pecite još 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva kako bi koža poprimila zlatnu boju. Poslužite uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....