IDEJA ZA RUČAK

Tek nekoliko sastojaka trebat će vam za pripremu ove sočne piletine iz pećnice

 Lisovskaya Natalia/
Obavezan dodatak bit će maslac, ali i limun, začinsko bilje te bijelo vino

Trebat će vam:

5-6 komada otkoštene piletine (komadi po želji)

100 g maslaca

2 limuna

4 režnja češnjaka

1 vezica timijana

100 ml bijelog vina

sol i papar

Priprema:

Maslac najprije nasjeckajte na kockice i ugurajte ga ispod pileće kože. Na dno posude stavite malo maslinova ulja pa posložite na kriške narezan limun. Dodajte očišćene režnjeve češnjaka, vino i timijan. Piletinu natrljajte sa soli i stavite je u posudu pa sve zajedno poklopite i pecite 30 do 40 minuta (ovisno o veličini komada, provjerite je li meso pečeno) na 180 stupnjeva. Nakon toga maknite poklopac i pecite još 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva kako bi koža poprimila zlatnu boju. Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 22:20